Stranice: [1]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Probiotici  (Pročitano 521 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
coccinella
Vidim ta?kice
Sveznaju?a ?argarepa
*

Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Pogledaj profil WWW
« poslato: 18-10-2009, 21:37:54 »

pozdrav drugari  caoooo

nakon operacije umnjaka sam pila neke jake antibiotike, te sam uz njih po preporuci koristila i kapsule probiotika.
od dosta ljudi cujem da ih upotrebljavaju svakodnevno, u raznim oblicima....

palo mi na pamet, da li postoji neki stav o probioticima u kineskoj medicini ili u nutricionizmu uopsteno.
Sačuvana

atra
!!!Psiho rotkvica!!!
Sendvi? sa nesanicom

Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: 18-10-2009, 23:01:11 »

kineska medicina ne koristi probiotike kao takve vec koristi hranu koja nije denaturisana i tako sredjuje crevnu floru
u zapadnoj medicini koliko ja znam neki zagovaraju stalnu upotrebu probiotika a neki ne
mislim da se kod poremecaja oji dugo traju mogu uzimati probiotici nekih mesec dana ali je neophodno promeniti i ishranu
posle toga se ne moraju uzimati
mogu se uzeti na dan-dva-tri kod nekog kratkotrajnog poremecaja

opet, ko ima problema, nikada ih se nece resiti ako uzima hranu koja sadrzi previse secera ili masnoce..belog brasna, zasladjivaca, boja, pojacivaca ukusa, preprzenu ili ugljenisanu hranu...
moglo bi se vise obratiti paznje i na ph vrednost namirnica i njihov uticaj na organizam
sve gore navedeno je jako kiselo i stvara probleme vec kad se uzme par puta preterano--neka cak i samo jednom

moram da pomenem da su kvalitetne vocne kiseline jako zdrave i da bi one mogle pomoci
naime vocne kiseline u telu imaju baznu reakciju, tako bi jabukovo sirce sa vodom moglo pomoci da se crevna flora sredi na duze staze i to samo redovnim uzimanjem
takodje neprskan limun ili jabuka svakog dana...grejpfrut, ribizle, borovnice, kupine... to bi svakako obogatilo jelovnik, ima jos mnogo pozitivnih efekata i nije monotono kao gutanje probiotika svakog dana, ili uzimanje sa kravljim mlekom- sto bi bila gora opcija
Sačuvana

"Meni je Deda Mraz ro?endanom donesao poklonove!!!"

What a life...
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: